wrapper

Поводом синоћњег отварања 12. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије, градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је у свом кабинету приредио пријем за Дарка Бајића, Милоша Биковића, Миодрага Радоњића и Ненада Диздаревића.

Сумирајући утиске са церемоније отварања градоначелник Цветановић се захвалио свима који су увеличали догађај и изрекао наду да ће поново доћи у Лесковац.

„Захваљујући овој манифестацији наш град ће до недеље бити српски Кан. Град Лесковац је истрајан у намери да се културно-уметничка понуда све више богати јер лесковачка публика има истанчан укус и ужива у квалитетним филмским остварењима. Лесковац је град који сигурним корацима крчи пут ка звезданим висинама и постаје културна престоница региона о чему сведоче бројна признања наших институција културе, али и дух и атмосфера који се ових дана осећају у ваздуху“ – рекао је Цветановић.

Милош Биковић је рекао да није очекивао да наиђе на овакав фестивал у Лесковцу и да ће Град Лесковац и публика пружити толику подршку догађају.

„За овако нешто је потребан огроман рад са једне стране, а са друге стране нека ватра која овом фестивалу даје живот. На већим фестивалима се дешава да нема те ватре, да само видите неки спољашњи гламур, али нема живе размене енергије што јесте смисао фестивала. Овај фестивал то има и то се осећа.“

Дарко Бајић, уметнички директор LIFFE-a преносећи своју емоцију казао је следеће:

„Синоћ је Лесковац експлодирао емоцијом и љубављу према филму и ја се Лесковцу најтоплије захваљујем. Овај град и сви који су учестовавали у организацији овог фестивала су десет година стварали и створили су праву биоскопску атмосферу и мислим да смо у томе успели. Успели смо да направимо фестивал који обогаћује људе, њихова осећања, људи једноставно постају богатији. Надам се да ће овај фестивал убудуће бити фестивал све већег и већег значаја и припремамо се за следећу годину да се у Лесковцу одржи фестивал европских редитеља филма. Надам се да ћемо у томе успети. Исто сам тако сигуран да ће ваша воља, воља овога града омогућити да се то и деси. „

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија