wrapper

Један од шест отворених пунктова за масовну вакцинацију на територији града Лесковца налази се у Дому здравља у Вучју. Од почетка спровођења овог поступка до петка, 22. јануара, у Вучју су вакцинисане 233 особе.

Градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић је данас, након обиласка хале Партизан, обишао пункт за вакцинацију у Вучју и нагласио да највеће интересовање за имунизацију, након Лесковца, влада у Вучју.

„Верујем да ћемо ускоро ово тешко време оставити иза нас, сада је време да заштитимо сваки живот што ћемо и урадити примањем вакцине. Веома сам поносан на функционисање читавог система и организацију процеса имунизације од саме пријаве до тренутка вакцинације, на здравствене раднике који учествују у овом процесу, као и на грађане Лесковца и свих околних места зато што су показали велико интересовање и велику одговорност за своје и здравље својих најближих“ – рекао је градоначелник и додао да су пунктови отворени на читавој територији града како би се свим становницима олакшао долазак до места за вакцинацију и честитао руководству у Вучју на доброј организацији.

Говорећи о броју особа које су примиле вакцину градоначелник Цветановић је рекао како је јуче вакцинисано укупно 848 људи. У хали Партизан 651, у Грделици 66, у Манојловцу 12, Брестовцу 16 и 103 особе у Вучју. Данас до 12 часова вакцину је примило укупно 454 грађана и то у хали Партизан 265, у Грделици 59, Манојловцу 12, Брестовцу 39 и 79 особа у Вучју. Осврнуо се и на рад кол центра за информације о вакцинацији где је данас до 12 часова упућено 122 позива, а јуче 99.

„Могућношћу да наши суграђани приме неку од вакцина које су прошле високе стандарде контроле исправности и безбедности, обезбеђујемо јаког савезника у борби против ове пошасти. Коју год вакцину да изаберу, чине поуздан и добар избор, и један корак више ка подизању нивоа заштите и заустављању пандемије“ – нагласио је градоначелник и подвукао да је вакцинација једини начин да зауставимо ковид-19 пандемију.

Директор Дома здравља Лесковца др Славиша Божић се захвалио свим запосленима у овој установи - лекарима, средњем медицинском кадру и помоћном особљу које улаже велики труд како би процес вакцинације функционисао на високом нивоу.

"Ова имунизација је најмасовнија након оне спроведене 1972. године када су владале велике богиње. Сви ангажовани често остају и прековремено како би се вакцинисали сви који тог дана дођу" - рекао је Божић и нагласио да ће преко Републичког фонда за здравствено осигурање бити исплаћени сви прековремени сати.

Он је апеловао на све који су се пријавили преко Е-управе и добили су поруку да се за вакцину јаве у халу Партизан, а живе у околини Лесковца, да се јаве на пункту који је најближи месту њиховог становања.

"У Вучју вакцинација тече у најбољем реду. Извршили смо попис становника који не могу да дођу на пункт да би екипе отишле на терен и извршиле вакцинацију непокретних и болесних. Вакцина и кадра има довољно и све тече у најбољем реду" - рекла је данас др Љубинка Голубовић, руководилац огранка ДЗ у Вучју.

Поред података о вакцинацији градоначелник је говорио и о епидемиолошкој ситуацији и рекао:

„Од 149 пристиглих резултата за град Лесковац позитивно је 13. Тренутно се за читав Јабланички округ чека 41 резултат. Број хоспитализованих пацијената је данас 67, из Лесковца 38, примљено је 5 пацијента, отпуштено 7. И добро је што се тренд већих отпуста од пријема одржава. Није било упућених у Клинички центар Ниш, и на срећу, није било ни преминулих. На кисеонику је 55 пацијената, а на респиратору је 5.“

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија