wrapper

Установа за одрасла и старија лица је у склопу пројекта Министарства здравља добила ново санитетско возило које је опремљено модерном медицинском опремом неопходном за хитније и комфорније збрињавање пацијената и корисника. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас посетио ову установу са својим сарадницима.

Тим поводом одржана је конференција за медије на којој је истакнуто да ће ова донација вредна 4,2 милиона динара пуно значити установи која се брине о нашим старијим суграђанима јер ћe транспорт корисника до здравствених установа бити знатно лакши и бржи. Министарство за рад, борачка и социјална питања је пре пет година донирало санитетско возило за превоз пацијената, али ће нова донација ову услугу знатно унапредити.

„Она је показатељ да Влада Републике Србије посвећује пуну пажњу становништву у трећем добу. Та подршка је континуирана и захваљујући њој смо 2017. године реконструисали зграду испред које се налазимо. У њу је уложено 62,2 милиона динара које је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима. Додао бих чињеницу да је Лесковац у замену столарије уложио 5,6 милиона динара. Поред тога, 7 милиона уложили смо у дневни боравак за старе јер смо у великој мери усмерени ка бризи о свим својим суграђанима, а посебно старијој популацији,“ – назначио је градоначеник Цветановић.

Како је на конференцији истакнуто локалана самоуправа града Лесковца остварује одличну сарадњу са овом установом како би њени корисници били што задовољнији. С тим у вези из буџета града се финансирају трошкови и услуге које пружа Установа за старија и одрасла лица, попут услуге Геронтодомаћица за коју је од 2016. године укупно издвојено 16,4 милиона динара, а средства се издвајају и за материјалне трошкове Клуба за старије и одрасле и за те намене, од 2013. године, издвојено је 50,4 милиона динара.

Др Гордана Савић, директорка Установе за одрасла и старија лица, која је друга у Србији добила лиценцу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања којом је утврђено да ова установа испуњава услове и стандарде за пружање услуге домског смештаја одраслих и старијих особа, је овом приликом казала:

„Возило је нашој установи дато на коришћење средином месеца априла, то је санитетско возило марке ситроен, потпуно опремљено. Пре пет година од ресорног министарства добили смо још једно, марке опел. Морам да напоменем да се патологија наших корисника у задњих 10 година знатно променила и да су због тога санитетска возила изузетно значајна за нас. Ми готово свакодневно превозимо наше кориснике до Дома здравља на специјалистичке прегледе, а исто тако и до Опште болнице или Клиничког центра уколико је потребно болничко лечење. Овако нашим корисницима омогућавамо да имају бољи, квалитетнији транспорт до жељене дестинације.“

Др Небојша Димитријевић захвалио се компанији HSV из Власотица која је болници донирала комби возило марке Форд за превоз пацијената за дијализу вредности 33.500 евра и истакао да им много значи јер ће им значајно олакшати рад, јер су пацијенти који долазе на дијализу јако тешки пацијенти и назаначио да очекују једно до два возила од стране Министарства здравља.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија