wrapper

Основна школа „Јосиф Костић“ која представља најстарију васпитно-образовну установу на територији града из које су потекли бројни успешни научници, лекари, учитељи, инжењери, радници, стручњаци из разних области, од прошле године има један од најсавременијих школских објеката у региону. Подсећања ради у пројекат потпуне реконструкције ове школе је уложена је сума од 130 милиона динара тако да ученици ОШ „Јосиф Костић“ сада похађају наставу у одличним условима.

Процес реновирања ове установе је недавно заокружен завршетком радова на уређењу спортског терена који је добио сасвим нови изглед и савремену подлогу за трчање и вежбање. Вредност ових радова је 2,25 милиона динара и они су покривени поменутом сумом од 130 милиона за реконстриукцију школе. У наставку терена налази се савремени моторички парк који је атестиран и јединствен на нашем подручју. Тим поводом одржана је конференција за медије на којој се присутнима обратио Андрија Атанасковић, помоћник градоначелника Лесковца:

„Поносан сам што данас стојим овде са вама у дворишту основне школе Јосиф Костић чији сам и ја био ђак. Сећам се како је ова школа изгледала некада, а погледајте је данас. ЛЕД расвета, нове електричне инсталације, нови подови, грејање, потпуно реновирана сала, школске клупе, табле...  У склопу најсавременије школе у Србији иде потпуно реновиран спортски терен и моторички парк за најмлађе. Из школе Јосиф Костић увек су излазили одлични ђаци, али и врхунски спортисти, јер је школски спорт темељ професионалног спорта. Верујем да ће тако бити и у будућности.“

Директор Основне школе „Јосиф Костић“ Милан Тончић се у име својих колега и ученика захвалио локалној самоуправи и градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу на свесрдној подршци током реконструкције школе. Он је додао да ћаци ове школе имају привилегију да иду у овако лепо опремљену школу са тако богатом традицијом, те да је реконструкција многоструко олакшала поштовање мера предострожности.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија