wrapper

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић је данас боравио у Лесковцу и са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем посетио пољопривреднике у Свирцу како би разговарали о покретању откупљивачког центра за парадајз и паприку.

Пре посете Свирцу министар и градоначелник су боравили на турниру у стоном тенису где су присутним медијима говорили о разлогу доласка министра Недимовића у Лесковац.

„Повод доласка министра Недимовића у Лесковац је комуникација са нашим пољопривредним произвођачима, решавање њихових проблема, и као што видите наш контакт са њима је константан, и не одржавамо га само у јеку проблема. Основна ствар је решење моста у Турековцу, чије оштећење онемогућава нормалну комуникацију и кретање људи из тог краја. У плану имамо, да у будућем периоду, на око 150 хектара, направимо једну велику зону. Данашња тема ће бити и мост у Јелашници, и верујемо да тај проблем можемо решити преко ЈВП Србијаводе јер је инвестиција око 24 милиона динара, а поред свега наведеног тема ће бити и оформљивање једног типа хладњаче у Зеленој зони, да би људи који имају вишак производа могли да складиште робу и чекају адекватну цену, и да Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде финансира тај пројекат“ – рекао је градоначелник Цветановић.

Министар Недимовић је рекао да постоје три разлога за његов долазак у Лесковац:

„Један је одобрење пројекта водоснабдевања за село Свирце што ће држава суфинасирати са градом у износу од 18 милиона динара, други разлог је изградња прелаза у селу Турековац који ствара велике проблеме мештанима и трећи разлог је решење проблема са којим смо се суочили јуна месеца са произвођачима парадајза и данас ћемо имати састанак са њима. Дошли смо да им понудимо решење, однсно изградњу откупно прерађивачког центра и идеја нам је да направимо тројни споразум између Лесковца, Власотинца и Лесковца и на овом пољу успоставили неку врсту међуопштинске сарадње, а најважније нам је да видимо да ли је та опција адекватна за пољопривредне произвођаче. Објекат би био у власништву државе и дат на управљање удружењима пољопривредника. Бавићемо се и пласманом, неће остати само на овоме“ – закључио је министар.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија