wrapper

На територији града Лесковца постоји 144 насељених места и 139 месних заједница која имају кључну улогу и велики значај у креирању и вођењу развојне и одрживе политике, јер оне представљају спону између становништва и представника локалне самоуправе.

С обзиром на значај ових најмањих, основних јединица локалне самоуправе постоји континуитет у реновирању али и изградњи објеката месних заједница које функционишу на територији града Лесковца. Мештани Горњег и Доњег Трњана су недавно на коришћење добили потпуно опремљене просторије у којима проводе слободно време и тим поводом је организована конференција за медије на којој су говорили председници Савета ових месних заједница али и заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић.

Председник Савета месне заједнице Доње Трњане Костић Живојин је показао присутнима све просторије и посебно нагласио да се на спрату објекта у вечерњим часовима окупљају млади и играју стони тенис, друштвене игре и слушају музику, али и да се у њима одржавају састанци, едукације и разна предавања. Он је додао да су мештани овог села годинама уназад покушавали да оспособе ове просторије, али је идеја почела озбиљно да се реализује тек пре три године захваљујући подршци локалне самоуправе и градоначелника Лесковца др Горан Цветановић.

Реновирање и адаптација овог простора, која укључује постављање плочица, замену столарије, подизање спрата и опремање, је коштала 720.000 динара, док је изградња месне заједнице у Горњем Трњану стајала 930.000 динара. Председник МЗ Соколовић Љубомир се захвалио градоначелнику на помоћи у селу јер је ова зграда изграђена од темеља, постављен је мобилијар за децу као и улична расвета.

Заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић је поздравила становнике ових места и истакла да до 2012. године није било никаквих улагања у месне заједнице што сада није случај с обзиром на то да је 2019. године за ове намене утрошено 36,5 милиона динара, док ће у текућој години та сума досећи 42 милиона динара. Он је додала: „Оно што смо наследили су многобројни неплаћени рачуни, превасходно за струју, а ретко која месна заједница је имала уличну расвету. Градоначелник Лесковца је препознао потребе мештана и ови проблеми су решени тако да месне заједнице сада много лакше и комфорније функционишу.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија