wrapper

Међународни дан људских права  обележава се сваког 10. децембра од 1950. године. 
Уједињене нације су га прогласиле како би скренуле пажњу на две године раније потписану Универзалну декларацију о људским правима у чијем се првом члану каже: "Сва људска бића рађају се  слободна и једнака у достојанству и правима."
У декларацији је истакнуто да су људска права универзална и да не зависе од националне, државне, идеолошке, социјалне и културне припадности. Тим документом се штите грађанске, политичке, економске, социјалне и културне слободе и права човека - од права на живот и слободу, до права на достојанство, приватност, социјалну сигурност.
 
Поводом Међународног дана људских права, градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић је поручио: „У периоду када се читав свет бори с пандемијом вируса корона схватамо да смо без обзира на националну припадност, социјални статус, боју коже или језик којим говоримо сви једнаки. Зато морамо остати сложни, и уз поштовање слободе појединца као највеће вредности човечанства деловати јединствено како бисмо изградили успешније и боље друштво за све."
Подсетимо, Град Лесковац је добитник награде од стране институције заштитника грађана за 2016., 2018. и 2020. годину за допринос развоју свих облика приступачности на својој територији.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија