wrapper

Лесковачки црквени ансамбл "Бранко" је у холу Лесковачког културног центра у присуству епископа нишког Арсенија, свештенства и публике обележио годину дана постојања.
 
Пре концерта на којем су се представили поменути ансамбл, Лесковачко црквено певачко друштво "Бранко" и Дечји хор "Бранко" обратио се архијерејски намесник Далибор Стефановић и казао:
 
"Лесковац је град који има дугу и богату традицију и посебно ми је драго што се у њему негују и промовишу праве вредности. Лесковац је изнедрио бројне уметнике, нарочито у области музике. Уз црквени хор Бранко, имамо подмладак а сада и музички ансамбл. И синоћ док су се припремали, било ми је пуно срце што се то дешава у нас."
 
У име локалне самоуправе града Лесковца обратила се Наташа Јовановић, секретар Градског већа:
 
"Лесковац у свом граду има три ансамбла која негују духовну и световну музику. Својим наступима традицију и културу чувају ансамбл чију годишњицу постојања вечерас обележавамо, лесковачко црквено певачко друштво Бранко и Дечји црквени хор Бранко који ће се вечерас такође представити и који годинама уназад нижу успехе.
Последње признање које је припало црквеном хору Бранко је награда на 55. Мокрањчевим данима у Неготину за најбоље изведену композицију Стевана Стојановића Мокрањца. Бројним признањима може се похвалити и Дечји црквени хор, а сигурни смо и да ће наш вечерашњи домаћин такође низати успехе" - рекла је она и у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића честитала музичком ансамблу годишњицу постојања.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија