wrapper

„Ваши успеси, енергија, борбеност, жеља за победом и спремност да се суочите са свим изазовима оправдаће повећање средстава, и ако наставите да се убрзано пењете степеницама успеха издвајања за спорт ће бити сваке године већа“ – поручио је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић спортским радницима који су данас дошли да преузму уговоре о финансирању клубова, образлажући одлуку да се ове године за те намене издвоји сума од 95 милиона динара.

„Спорт са собом носи драж, посебност и привилегију да обичне дане претворите у дане рада, посвећености и могућности да обрадујете своју породицу, свој град и да све засија вашим успехом. Спортисти града Лесковца су победници, хероји и њихова мотивисаност, љубав према спорту и упорност су немерљиви. Они нам сваког дана показују да када нешто желите, када верујете и уложите максималан труд нема недостижних граница. Са њима смо у истом тиму. Играмо као једна екипа да постигнемо што боље резултате. Никада већу финансијску подршку нисмо пружили спортским клубовима а константно улажемо и у спортску инфраструктуру“ – рекао је градоначелник и подсетио да је у изградњу 18 спортских терена, терена са вештачком травом, фискултурне сале у школи „Вожд Карађорђе“ и првог Авантура парка укупно уложено 134,2 милиона динара. У свом обраћању градоначелник се осврнуо и на халу „Партизан“ вредну 70 милиона динара у којој се тренутно налази главни пункт за вакцинацију против корона вируса.

„Инвестиција која ће заокружити процес улагања у спортску инфраструктуру је нови фудбалски стадион, који ће Влада Републике Србије финансирати са 21 милион евра. Врло брзо започињемо рушење објеката на простору који је предвиђен за изградњу. Честитам вам на до сада оствареним успесима, желим вам да бележите још боље резултате. Локална самоуправа града Лесковца вам је увек и за све доступна, увек ћемо вам бити стабилан партнер и сигурна подршка док корачате ка шампионским циљевима. Надам се да ћемо ускоро успети да вакцинацијом превазиђемо ову ситуацију, да се спортисти врате на терене, јер је публика жељна њихових вештина“ – закључио је градоначелник и најавио повећање средстава за финансирање спортских клубова на 100 милиона динара уколико буду успешнији и рекао да ће априла месеца започети обилазак сва 104 клуба којима су уговори данас додељени.

„У име спортских радника који су данас преузели уговоре обратили су се Дејан Савић председник ГФК „Дубочица“ и Иван Цветановић испред Градског савеза за школски спорт.

Дејан Савић је рекао како се Лесковац враћа на спортску мапу Србије што се може видети резултатима бројних лесковачких клубова: „За све то велике заслуге дугујемо локалној самоуправи на челу са градоначелником Цветановићем који заиста има слуха за спорт. Наш клуб је имао велику подршку и прошле године смо ушли у савезни ранг такмичења, административним путем, али то не значи да нећемо оправдати тај успех. Надамо се да ћемо у Лесковац вратити фудбал и да ће наши суграђани на новом стадиону моћи да гледају репрезентативне екипе наше супер лиге. На свима нама је да добијена средства оправдамо на прави начин и њима домаћински располажемо.“

„Град Лесковац, што смо малопре видели на филму, много улаже у сале, терене и у спортску инфраструктуру, а знате да дуги низ година то није рађено. Сада имамо много боље услове за рад са децом. Ускоро ће проћи ова тешка ситуација која нас је све задесила и тада очекујемо да децу вратимо у сале и вратимо сјај школском спорту који је Лесковац увек носио. Вратићемо школска такмичења на којима ће деца заволети спорт и неко од њих постати будући врхунски спортиста. Највећу захвалност дугујемо градоначелнику и локалној самоуправи што константно повећају средства намењена спорту и препознају значај улагања у школски спорт. Највећи лесковачки бренд треба да буде спорт“ – закључио је у свом обраћању Иван Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија