wrapper

Једина фабрика за производњу санитарије на простору бивше Југославије се налази у насељу надомак Лесковца и у власништву је породице Димитријевић која већ пуних 39 година опстаје на тржишту.

„Керамика Лесковац“ тренутно упошљава око 60 радника и годишње произведе до 100.000 јединица санитарије којима снабдева потрошаче на простору свих вивших република СФРЈ, али и Немачкој, Француској, Русији и Украјини.

Власник ове фирме Зоран Димитријевић, који се након неколико година проведених у Италији вратио у своје родно место и од нуле основао, тада занатску радњу, је данас упознао градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића са начиним на који његово предузеће послује и провео га кроз просторије производње. Присутни су добили увид у читав процес производње широког асортимана производа који су прилагођени потребама разноврсних тржишта, међу којима су и дечји санитарни елементи којима су вртићи широм Европе снабдевени. Он је објаснио да је глина од које се санитарија израђују са нашег поднебља и да су финални производи у складу са свим савременим прописима и стандардима, те да поседују сертификат квалитета Српског института ИМС као и сертификат Италијанског института СЕТЕР.

Градоначелник се захвалио Димитријевићу на гостопримству, честитао му на свим досадашњим успесима и поручио следеће:

„Ми посећујемо фирме зато што желимо да им кажемо да је потребна сарадња са локалном самоуправом, да желимо да им дамо ветар у леђа и да им стојимо на располагању за све реалне инфраструктурне и техничке захтеве. Господин Димитријевић члан Савета за развој града па тако заједно можемо у пракси да имплементирамо вредна искуства која је стекао као руководилац ове компаније, али и док је радио у Италији.“

Градоначелник је истакао да је успех ове породичне компаније за сваку похвалу, као и да је њихов однос према упошљеницима вредан дивљења. Он је додао да се захваљујући њеним квалитетним производима светом проноси име града Лесковца, те похвалио њихову друштвену одговорност с обзиром на то да су у сарадњи са својим италијанским партнерима уредили пешачке и бициклистичке стазе на релацији насеље Анчики – насеље Братмиловце.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија