wrapper

Данас је у Свечаној сали Града Лесковца уприличен свечани пријем за кадетске репрезентације Србије и Египта. Млади рукометаши се већ неколико дана налазе у Лесковцу где су у току припреме за Светско рукометно првенство које ће се одржати у Северној Македоноји од 6. до 18. августа.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић се обратио присутнима и истакао да је овај пријем врхунац изузетно продуктивне недеље: посете министара за европске интеграције и културе и информисања, Јадранке Јоксимовић и Владана Вукосављевића; почетка радова на градском колектору, да поменемо најзначајније.

Он је подсетио да је амбасадор Египта у последња два месеца два пута посетио Лесковац, египатска трупа је наступала на Лесковачком карневалу, а уследило је и недавно предавање два уметника из Египта у Народном музеју у Лесковцу. Градоначелник је истакао да је овим пријемом, врло присна и успешна сарадња са египатском амбасадом продубљена и ојачана.

„Наша селекција је успела да се избори за једно велико такмичење, што читаву Србију чини поносном јер има тако младе, а успешне представнике. Лесковчанима још веће задовољство представља чињеница да је део тако успешног тима и Вања Николић, члан кадетске репрезентације.

Недавно нас је лесковачки рукометни клуб „Дубочица 54“ обрадовао пласманом у супер А лигу и након 19 година учинио нас поново градом рукомета, вративши нам стару славу.“

Он је истакао да Град Лесковац подржава младе таленте и спорт и да се труди да им обезбеди што боље услове за даљи рад и развој, с тим у вези је из буџета града издвојено 60 милиона за финансирање и суфинансирање спортских клубова и 90 милиона за спортске установе.

У име Рукометног савеза Србије обратио Aлександар Ђорђевић се који се захвалио градоначелнику др Горану Цветановићу и његовим сарадницима на изузетном потезу који су учинили за завршнеприпреме националне репрезентације, како за домаћу екипу, тако и за госте из Египта.

Присутнима се обратио и селектор египатске реперезентације Мухамед Дауд. Захвалио се Србији, Рукометном савезу Србије, али и свима из организације који су их пријатељски и

домаћински дочекали.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија