wrapper

Највеће Дечје музичко такмичење у Србији, такмичење Србија у ритму Европе, ће бити емитовано у недељу, петог септембра, у 13 часова на Првој телевизији. Тим поводом данас је на платоу испред Народног музеја Лесковац одржано представљање такмичарки из Лесковца, Габријеле, Ане и Катарине, које изводе песму са Кипра, песму Фуего.

Девојке и представнике организатора Давида Макевића и Лазара Веселиновића дочекао је шеф Кабинета градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, Милан Ничић, позвао све Лесковчане да гласањем подрже наше учеснице на такмичењу и рекао:

„Учествовање у такмичењу је још један у низу пројеката који промовишу младост и позитивне вредности нашег града. Да смо град успешних и талентованих младих доказује да је до сада награђено преко 3690 талената са 109 милиона динара. Лесковац је расадник талентованих младих људи, они стварају шансу за своју светлу будућност, а сваком младом човеку на том путу је потребан ветар у леђа. Наш задатак је да наставимо са стварањем што бољих услова, град Лесковац на челу са градоначелником, др сци. мед. Гораном Цветановићем, подржава све пројекте који подразумевају учешће младих Лесковчана и зато је деци нашег града омогућено такмичење Србија у ритму Европе.“

У име учесница се обратила се Габријела Здравковић и захвалила се градоначелнику, локалној самоуправи и организаторима такмичења на бризи на подршци која им се пружа све време и казала:

„Хвала што нам заједничким снагама обезбеђујете лепшу будућност. Наш задатак као деце је да се смејемо, плешемо и певамо. Желимо да растемо уз овај фестивал. Живео Лесковац, живела Србија!“

Давид Макевић, извршни директор Србија у ритму Европе, је данас говорио о доброј сарадњи са локалном самоуправом града Лесковца и нагласио да је она на завидном нивоу.

„Такмичарке ће петог септембра екранизовати свој таленат, дати подршку свом тиму, граду и бити део система вредности чији је једини циљ подстицање развијање талента младих. Захваљујем се свима на доброј сарадњи, свим такмичарима желим леп пласман.“

Макевић је данас рекао да се планира посета амбасадора Кипра, с обзиром на то да је амбасада те Републике партнер Лесковца на овогодишњем такмичењу.

Подсетимо. За представнице града се гласа тако што се на број 1557 пошаље СМС следеће садржине: PESMA 19.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија