wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је и ово суботње послеподне провео радно обилазећи пољопривреднике у манојловачком крају и то у Јарсенову, Великој Биљаници и Доњој Слатини.

Обилазак је започет у брдовитом Јарсенову, селу на надморској висини од 500 метара између два брда на Бабичкој гори са 400 становника са когa се пружа рајски поглед на околину.

У Јарсенову градоначелника су угостили чланови породице Николић који на свом имању на 10 хектара чувају 24 бика у посебним објектима за слободни тов, а поред сточарства гаје пшеницу, кукуруз и јечам за исхрану стоке.

„Више пута сам истицао да је сточарство једна од најважнијих и најтежих грaна пољопривреде и да тај посао захтева пуно залагања, одрицања и труда. У сталном сам контакту са великом већином наших привредника и пољопривредника, зато знам да сточари нису имали велики застој у пословању за време епидемије и да су без проблема могли да се баве својом делатношћу јер су им редовно издаване дозволе за кретање“ рекао је у Јарсенову градоначелник и захвалио се на гостопримству и додао да је овог и све остале сточаре очекује уплата од 3000 динара по грлу што је адекватна помоћ за превазилажење последица ванредног стања и најавио свој долазак за четири године са надом да ће домаћинство бити много развијеније.

Александар Николић један од млађих чланова ове породице је завршио криминалистику, али је своју будућност видео у пољопривреди и одлучио да се врати у Јарсеново у своје родно место.

„Захваљујем се на посети и константној помоћи коју нам пружају градоначелник и град Лесковац. Планирам да останем на селу, јер овде видим своју будућност и преспективу. Поручујем свим младима да може да на селу може да се живи када се предано ради“ – рекао је Николић и додао да се поред сточарства баве и воћарством.

Сав узгој породица Николић пласира у месарама Ђокић.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија