wrapper

У селу Добротин данас је отворена прва регионална изложба приплодних грла под називом „Горан-Вет“ 2018., након дуги низ година. Последња изложба овог типа била је одржана 2012. године. Изложба представља круну добре воље присутних одгајивача и организатора овог скупа. Удружење одгајивача говеда сименталске расе „Горан-Вет“ припремило је ову изложбу у жељи да обнове некадашњу традицију.

На изложби је учествовало око 50 грла, која су била груписана у 3 категорије: јунице, првотелке и краве музаре. Грла је оцењивала комисија, где је на крају изложбе изабрана победница-шампионка са њеним пратиљама.

Титулу апсолутне шампионке понела је крава Берта, власника Зорана Ивковића из села Тогочевце, који је код куће понео и низ других награда. Иначе, Зоран важи за једног од најбољих сточара у Јабланичком округу, а и шире.

Основни циљ ове манифестације јесте подстицај развоја и унапређења сточарства у лесковачком крају, али и жеља организатора за очување и унапређење руралних средина. Пољопривреда и сточарство представљају развојну шансу нашег краја и начин за очување лесковачког и српског села.

Испред локалне самоуправе говорио је шеф кабинета градоначелника, Милан Ничић, који је и отворио ову манифестацију. Он је истакао да је локална самоуправа препознала велики потенцијал овог скупа и велику могућност за напредовање у будућности, те је подржала ову манифестацију са 400 хиљада динара.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија