wrapper

Драгољуб Голубовић Голуб, чувени центархалф бивше Југославије, који је фудбалску каријеру започео у локалном клубу Дубочица 1954, недавно је преминуо у 82. години живота.

Господин Голубовић је рођен 1938. године у Лесковцу. Поред Дубочице, осам година је играо за ФК „Раднички Београд“. Последњи део каријере провео је у Челику из Зенице где је играо од 1966. до 1972. године. У овом клубу је два пута освојио Митропа Куп (1971. и 1972. године).

По завршетку каријере, Голубовић који је важио за једног од најбољих штопера, се вратио у Лесковац где се посветио тренерској каријери.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је овим поводом породици и пријатељима господина Голубовића упутио изразе саучешћа:

„Изврсну репутацију града Лесковца широм света одувек су проносили великани српског спорта на чијим безвременим делима почива златна спортска историја града на Ветерници. Изражавам своје дубоко саучешће породици и пријатељима легендарног Лесковчанина Драгољуба Голубовића Голуба који је својом успешном каријером, спортским духом и великом љубављу према свом родном граду задужио све будуће генерације.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија