wrapper

Александар Стојановић, терзија у пензији, поносни носилац Октобарске награде града Лесковца, је недавно преминуо у 102. години живота. Господин Стојановић ће остати упамћен као изузетно племенит човек који је користио сваку прилику да помогне свом граду и својим суграђанима. Када су Србију захватиле велике поплаве 2014. године, Александар Стојановић је посетио седиште града и донирао 100.000 динара за поплављена подручја. Учесник је бројних хуманитарних акција, свакодневно помаже деци, материјално угроженима..

У јеку борбе против заразне болести Ковид-19, међу првима је на донаторски рачун града Лесковца уплатио износ од 200.000 динара. Своју несебичну љубав према граду и грађанима Лесковца није крио а неретко је са својим савременицима делио рецепт за дуговечност: умереност у свему и позитивно размишљање.

Градоначелник Лесковца де сци. мед. Горан Цветановић упутио је изразе саучешћа:

„Човек који је неколико година заредом носио титулу најстаријег али и најхуманијег Лесковчанина нас је на моју велику жалост недавно напустио. На мене и моје сараднике је оставио јак утисак и заувек ћу га памтити као прави пример доброчинства, смирености и скромности, човека који је доживео дубоку старост не губећи вољу за животом и позитивном енергијом. Породици, пријатељима и свима који су имали ту част да га познају изражавам искрено саучешће. Нека му је вечна слава и хвала!“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија