wrapper

Данас је у Свечаној сали Града Лесковца организован свечани пријем за младу девојку која својим талентом и трудом надалеко слави свој град Лесковац и пливачки клуб Дубочица. Реч је о младој Нини Станисављевић, пливачици која поседује огроман потенцијал, спортски дух и таленат.

Захваљујући набројаним квалитетима, али и великом труду и жељи за успехом она држи преко 70 државних рекорда, недавно је оборила сениорски рекорд Нађе Хигл на такмичењу у Будимпешти, друга је у Европи у дисциплини 50 краул, а прва је у свету међу пливачима свог узраста.

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић је узразио свој понос и задовољство што се Лесковац дичи оваквим раскошним талентима, рекавши да ће Локална самоуправа увек пружати несебичну подршку младим људима који својим успесима доприносе промоцији свог града као и здравих стилова живота, спортског духа и фер борбе. С тим у вези ради се на обезбеђивању оптималног окружење за бављење спортом у смислу инфраструктуре, места за тренирање, али и рекреативно бављење спортом, а стимулише се и сарадња школа и локалних клубова.

„Лесковчани су поносни на све Нинине успехе и помно прате сва такмичења на којима она учествује. Она и други успешни спортисти нашег града пружају добар узор и позитиван модел понашања нашој деци јер су они најбољи промотери здравог, спортског духа. Из тог разлога настојимо да пружимо подршку свој нашој деци која остварују запажене резултате на спортским такмичењима широм света.“

Градоначелник је казао да прати Нинину каријеру од почетка, када је била девојчица, и истакао да је она ове школске године кренула у први разред Гимназије и да поред запажених спортских резултата, не запоставља ни образовање и успех у школи. Нина и сви млади ће увек имати несебичну подршку града јер су сви становници Лесковца поносни на њих.

Нина Станисављевић се захвалила градоначелнику на позиву и подршци, додавши да ће наставити да представља град у најбољем светлу, како у школи тако и у спорту, додавши да се најлепше у животу осећала када је недавно оборила рекорд Нађе Хигл, стар 10 година.

Иначе Нина Станисављевић је прошлогодишња добитница Октобарске награде, а Град Лесковац је ове ове године за спортске клубове из свог буџета издвојио 60 милиона динара, у односу на 18 милиона динара колико је издвајано за спорт пре преузимања одговорности др Горана Цветановић. Од ове суме 3.610.000 динара се издваја за пливачке клубове Дубочица и Лесковац.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија