wrapper

„Еколошка свест човека је својеврсна мера његове савремености. По њој се, између осталог, препознаје модеран дух нашег друштва. Град Лесковац је кроз велики број активности показао да је један од приоритета локалне самоуправе заштита животне средине, односно очување и побољшање квалитета ваздуха, воде, земљишта, шума, подстицање програма еколошког образовања и јачање јавне свести о питањима очувања животне средине и одрживог развоја“ – рекао је данас на конференцији уприличеној поводом поделе уговора за заштиту животне средине члан Градског већа задужен за ову област Драгољуб Ђорђевић.

Настављајући устаљену традицију локална самоуправа града Лесковца је путем Фонда за заштиту животне средине и ове године определила средства за финансирање пројекта који се баве еколошким темама. Одобрено је 12 пројеката укупне вредности 2 милиона 880 хиљада динара.

Међу носиоцима одобрених пројеката налази се и удружење „Град Јелица“ чији се представник Жарко Жикић данас обратио. Жикић је објаснио да пројекат њиховог удружења обухвата изградњу видиковца на брду изнад Грделице, формирање трим стазе од центра вароши до врха брда и постављање натписа ГРДЕЛИЦА на страни брда која гледа ка Лесковцу и ауто-путу.

„Захваљујем се Одељењу за заштиту животне средине и градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу што су препознали наше намере да уредимо брдо „Кале“. Ово је само почетак реализације наше идеје. Уз вредан рад и подршку локалне самоуправе очекујемо да у наредним годинама у Грделици израсте парк природе који ће бити на понос свима нама“ – закључио је Жикић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија