wrapper

Пливачки клубови „Дубочица“ и „Лесковац“ још једном су доказали да су изузетни амбасадори нашег града.

Наша најбоља пливачица Нина Станисављевић је наступила на Европском олимпијском фестивалу младих (EYOF) у Бакуу. Она је у полуфиналној трци на 50 метара краул поставила нови рекорд такмичења у Азербејџану. Нина је била сјајна и у финалу, освојивши сребрну медаљу за Србију на овом престижном такмичењу.

Млађи представници наших пливачких клубова, такмичили су се на Државном првенству Србије за кадете. На овом такмичењу, Виктор Димитријевић дошао је до златне медаље и постао државни првак на 400 метара мешовито. Осим те медаље, Виктор је освојио још две бронзане медаље. Ива Петковић је освојила једну сребрну и једну бронзану медаљу. Марија Пешић и Милош Миленковић су освојили по једну бронзану медаљу. На државном првенству Србије, које се ове године одржало у Крушевцу, штафета Пливачког клуба „Лесковац“ заузела је друго место, а штафета Пливачког клуба „Дубочица“ треће место.

Град је ове године за пливачке клубове издвојио 3,6 милиона динара. Уз то, Град Лесковац спортистима који освоје медаљу на државном нивоу додељује једнократне стипендије у износу од 30.000 динара за прво место, 20.000 динара за друго место и 10.000 динара за треће место.

Град Лесковац, на челу са градоначелником др Гораном Цветановићем, ће и даље наставити да пружа подршку спортистима и младим талентованим суграђанима из различитих области интересовања.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија