wrapper

Данас је у Грделици, тачније у улици Радничка, почело снимање филма "Било једном у Србији". Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са својим сарадницима посетио сет и глумачку екипу.

Обишли су зантаску улицу која је уређена за потребе снимања филма, посетили берберницу и Буретову кафану, и разговарали са великим именима српске кинематографије - са Немањом Оливерићем и Драганом Петровићем Пелетом. Глумци су том приликом казали да воле Лесковац и да им је драго што су део овог великог пројекта.

„На пројекту је отприлике ангажовано 120 људи, само из нашег града, што много значи нашим људима. Добиће плату, а притом ће осетити дух Холивуда, на неки лесковачки начин, а нама је најбитније оно што ће касније да остане за историју, а то је филм о Српском Манчестер, о људима који су били ведрог духа, који су имали фантастичан интелектуални потенцијал, који су имали осећај за правду, али и за бизнис. Овако шира јавност ближе спознаје Лесковац,“ – рекао је градоначелник Цветановић и додао да Град доста помаже снимању филма и да ће се касније сви ти искоришћени ресурси преместити на одређене локације у граду и околини.

Градоначелник Цветановић је, обишавши сет, казао да тада гласила нису постојала и да су бербернице биле замена за лесковачка гласила. "Ту су се шириле праве и лажне приче, градске приче, а могу да кажем да се и данас то није променило," нашалио се он.

„Аутентичност бербернице је очигледна, види се да је уложено много љубави и пажње,“ – додао је градоначелник.

„Прави смисао, функцију и значај ове бербернице треба тражити у симболици надимка власника ове радње – Топодупче“, додао је Звонимир Шимунец, аутор пројекта.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија