wrapper

Традиционална дечја недеље која се сваке године обележава у другој недељи октобра се ове године одржава под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“. Поред бројних активности установа културе и васпитно-образовних институција за најмлађе чланове наше друштвене заједнице, неизоставни део дечје недеље је и пријем малишана у кабинет градоначелника. До сада је велики број школске и предшколске деце добио прилику да прошета просторијама кабинета градоначелника Лесковца и ближе се упозна са радом истог. Ове године је због епидемиолошке ситуације и поштовања прописаних мера број деце која су посетила градоначелника нажалост много мањи али се од традиције није одступило.

Заменица градоначелника Ана Јанковић-Стојановић је драгим гостима представила рад кабинета градоначелника а онда им се и званично обратила:

„Наш задатак је да деци укажемо на праве вредности, омогућимо им да одрастају у здравој средини, да им пренесемо своја знања и мотивишемо их да вредно раде и уче. Град Лесковац се труди да сваком детету обезбеди најбоље услове за учење и одрастање улагањем у школе, вртиће, дечја игралишта, спортске терене. Деца су наше највеће богатство, наш понос, нема ничег лепшег од срећног и насмејаног детета.

Због тога дечице, желим вам да увек имате осмех на лицу, да будете вредни и добри, а у нама увек имате подршку и пријатеља.“

И градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је разговарао са децом, објаснио им да се све одлуке локалне самоуправе доносе како би људи, а посебно најмлађи суграђани, живели лепше и безбрижније. Деца су се представила градоначелнику, одговарала на његова питања и у знак сећања на овај дан му уручила цртеж који су посебно за њега припремала претходних неколико дана.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија