wrapper

Авантура парк, својеврсна атракција међу омладином и љубитељима спорта и рекреације, је данас званично отворен у оквиру Спортско-рекреативног центра Дубочица.

Од данас ће посетиоци имати прилику да се забаве и рекреирају у присуству радника СРЦ-а који су прошли кроз специјализовану обуку за помагање корисницима на стази са препрекама и зип-лајном.

У присуству председника Скупштине града Александра Ђуровића и великог броја посетилаца, градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је истакао да се нада да ће овај објекат на отвореном допринети популаризацији рекреације на отвореном, али и спортског духа и здравих навика међу најмлађима. Зато је предложио да се до краја сезоне улаз у Авантура парк не наплаћује.

„Као одговорна Локална самоуправа настојимо да нашој деци понудимо широк спектар могућности и усмеримо их ка здравим животним навикама и правим вредностима.

Желимо да децу и младе склонимо са улица, удаљимо од технике, приближимо природи, спортском духу и здравом животу, а одрасле вратимо у детињство на месту где ће моћи да се ослободе стреса кроз забаву са најмилијима далеко од вреве урбане средине.“

Андрија Атанасковић, помоћник градоначелника, је уз помоћ обученог лица посетиоцима демонстрирао како се правилно користи опрема, справе и препреке, рекавши на крају да је уживао у овој активности, за коју је каже, поред воље, потребно бити физички спреман, концентрисан и спретан, са нагласком на чињеницу да се све време осећао безбедно. Међу присутним посетиоцима највише је било деце која су нестрпљиво чекала у реду како би испробала своје умеће и спретност. Деца која испуњавају прописане услове и чији родитељи су били присутни су добила прилику да осете чари лесковачког Авантура парка.

У изградњу и инсталацију Авантура парка је уложено око 7 милиона динара које је издвојило Министарство без портфеља задужено за демографију и популациону политику преко пројекта „Радимо за бољу будућност деце“.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија