wrapper

У селу Радоњица данас је одржана седма по реду манифестација „Дани вишње“.

Као и претходних година на манифестацији се окупио велики број произвођача овог воћа. На почетку, сви заинтересовани пољопривредници имали су прилику да чују предавања Пољопривредне стручне службе, након чега је је започет културно уметнички програм.

У име локалне самоуправе присутне је поздравио Жарко Богатиновић, члан Градског већа, који је рекао:

„Организовањем оваквих манифестација желимо да подржимо пољопривредне произвођаче у истрајности, у својој одлуци да, упркос проблемима са којима се суочавају, не одустају. Желимо да их мотивишемо да остану на селу, да у воћарству виде извор своје егзистенције. Овом приликом бих се и захвалио онима који су такву одлуку већ донели и који својим марљивим, преданим радом чине да село живи.

Град Лесковац ће и у будућности тежити да обезбеди средства за пољопривредне произвођаче, а за те намене смо ове године издвојили 108,7 милиона динара, са тенденцијом раста из године у годину, од тога 50 милиона динара за пољопривредне субвенције.“

У име становника МЗ „Радоњица“, обратио се Горан Ристић, захвалио се свима што су се окупили у великом броју и казао: „Наша Радоњица, као истакнути произвођач вишања добила је прилику да четврту годину заредом организује ову манифестацију, зато се надамо да ћемо оправдати дато нам поверење и поново бити домаћини Дана вишње“.

Награде је најбољима уручила Оливера Пешић, члан Градског већа. Александар Ђокић је добио тример као власник најлепше вишње, а он је поклон преусмерио месној заједници. Ивановић Марку је уручен леђни моторни атомизер за највећу површину под вишњом, Ненад Петровић је као најмлађи учесник добио телескопске маказе, најбољи засад под вишњом поседује Стефан Ђорђевић те му је уручена акумулаторска пумпа, а домаћица која је направила најлепши колач од вишње Биљана Стаменковић добила је леђну прскалицу. Ђокић Стана је победила у такмичењу у брзом вађењу коштица.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија