wrapper

Град Лесковац је прошле године свим пензионерима са примањима испод 30 хиљада динара и социјално угроженим породицама обезбедио пакете са основним животним намирницама и средствима за хигијену. Ове године је из буџета града издвојена сума од 17,4 милиона динара за набавку 29.360 пакета са истим артиклима као и прошле године - брашно, шећер, со, уље, супу, чај, паковање тестенине, сапун, прашак, тоалетни папир.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић посетио је данас халу Плави павиљон у којој је почело паковање пакета на ком тренутно раде запослени у установама културе, а прикључиће се и запослени у јавним и јавно-комуналним предузећима и Градској управи, а допринос дају и вредни волонтери.

„Одлучили смо да ту праксу наставимо ове, и свих наредних година, независно од епидемиолошке ситуације,“ – казао је градоначелник и додао да ће подела почети већ почетком наредне недеље и то најпре у подручјима погођеним поплавама, односно у Великом Трњану, Рудару, Паликући, Шаиновцу, Турековцу, Бобишту, Синковцу, Винарцу, Прибоју, Доњем Стопању, Буниброду, Губеревцу, Жижавици, Оруглици, Вучју, Новом селу и Слатини, да ће се у тим местима поделити 3644 пакета.

„Окосница нашег руководства градом је брига о људима. Посебна категорија су наши најстарији суграђани који су током свог животног века много учинили за наш град. Желимо да што више побољшамо услове за њихов квалитетнији и бољи живот и ова подела пакета је мали допринос и скромни знак пажње којим показујемо да бринемо о њима,“ – додао је градоначелник Цветановић и рекао да, ако дође до одређеног пропуста након поделе у крају у ком живе, сви пензонери то могу пријавити на број телефона 016/200-801 радним данима од 08-15 часова како би се пропуст благовремено исправио.

Градоначелник Цветановић говорио је на данашњој конференцији за медије говорио и о епидемиолошкој ситуацији у граду и вакцинацији:

„Од првог случаја заражавања овом опаком и непредвидивом болешћу који је у нашем граду забележен 24. марта 2020. године, закључно са данашњим даном оболело је 5037 лица. На данашњи дан стигла су 33 позитивна резултата, од 192 тестираних, а чека се 70 за читав Јабланички округ. Ковид болница тренутно брине о 86 пацијената, 54 из Лесковца. Било је 6 пријема, 3 отпуста. На кисеонику је 71 пацијент, а на респиратору 5. У Клинички центар Ниш је упућен један пацијент, и нажалост, преминуле су две пацијенткиње. Позитивно је да се вакцинација одвија устаљеним темпом и до сада је дато 28.900 доза вакцине. Бројке показују да још увек не можемо спустити гард и да је битка и након годину дана у пуном јеку.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија