wrapper

Данашњи дан се обележава као празник, Дан примирја у Првом светском рату. 
Иако је празник, радови на градилиштима у Лесковцу су се изводили и данас, а радници искористили лепо време да заврше што више посла.
Радови на изградњи стадиона се изводе планираном динамиком, те се очекује да фебруара 2022. буде изведено 50% радова, као и да их одговорни извођач, заврши у року, односно фебруара 2023. Вредност изградње стадиона износи 2,5 милијарде динара и Лесковац је један од три града у Србији у којима Канцеларија за управљање јавним улагањима финансира изградњу ових објеката.
 
Вредно се данас радило и на уређењу путне инфраструктуре. Једна од најважнијих и најпрометнијих саобраћајница у граду која пролази кроз реконструкцију је Булевар Николе Пашића. Након завршетка радова имаће четири траке и нашем граду подарити потпуно нови улаз у град у делу у којем се налази. Вредност почетне инвестиције износила је 268,7 милиона динара, а пошто су одобрена додатна средства за измештање енергетских каблова, укупна инвестиција ће достићи око 320 милиона динара.
Добра путна инфраструктура је важна за повезивање Лесковца са околиним местима, зато се тренутно изводи и рехабилитација пута између Лесковца и Лебана. Вредност ових радова износи 176,6 милиона динара.
 
Раднике смо затекли и на локацији где ће се након завршетка радова налазити градски трг. Након дугог кашњења, извођач је интензивирао радове на овој инвестицији вредној 223 милиона динара, те се, уколико наставе оваквом динамиком, очекује да Лесковац и Лесковчани ускоро у центру града добију трг какав заслужују.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија