wrapper

Генерална скупштина Уједињених нација 2007. године прогласила је 20. фебруар за Светски дан социјалне правде.

Препознато је да су друштвени развој и социјална правда предуслови остваривања мира и безбедности унутар и између држава.

Циљ обележавања овог дана је да се пробуди свест код свих људи о значају искорењења сиромаштва, повећања запослености, обезбеђивању одговарајућих услова за квалитетан рад, без подела према родној и расној припадности, као и социјалном бољитку и правди за све људе.

Овом приликом градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић поручио је да овај дан дочекујемо свесни да је социјална правда могућа једино ако се заједно боримо против неједнакости, сиромаштва и свих облика дискриминације. Годинама уназад, град Лесковац настоји да учини ово друштво праведнијим, а његове ресурсе доступним свима. Пре свега континуираним отварањем фабрика и смањењем незапослености, а затим финансирањем пројеката из области социјалне заштите и инсистирањем на родној равноправности умногоме је побољшан положај припадника осетљивих друштвених група и показана посвећеност тежњи да оне имају будућност којој могу да се радују.

Данашњи дан и подсећање на важност поштовања свих људских права и стварање могућности за њихово остваривање су корак више у стварању праведног друштва какво желимо.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија