wrapper

Данас се обележава Дан студената у знак сећања на давну 1936. годину, када су београдски студенти организовали демонстрације поводом нарастајућег фашизма у Европи. Тог дана је трагично настрадао студент права Жарко Мариновић.

 

Овом приликом, градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић, поручује студентима:„Нека вам је срећан Дан студената, уз жељу да будете истрајни и одговорни, како према себи, тако и према другима, као што сте нас уверили да јесте у овим тешким временима. Наставите да улажете у своје знање, а Град Лесковац ће, будите сигурни, остварити своју мисију у стварању најбољих могућих услова за живот свих вас, правично вреднујући и награђујући ваш рад и успех током студирања.“

Као и онда, и данас друштвене и међународне прилике које утичу на живот студената у Србији су сложене и захтевају мудру политику јавних власти у области образовања. Показавши изузетну хуманост кроз пружање подршке и помоћи старијим суграђанима у време кризе изазване пандемијом вируса корона, као и прилагодљивост новонасталим околностима у образовном процесу, пре свега преласком на онлајн облик наставу, наши студенти још једном су показали и доказали да су носиоци и покретачи главних збивања у нашем друштву у тешким и кризним временима. То нас додатно обавезује да наставимо са даљим улагањима у образовни систем на свим нивоима, одговорно водећи омладинску политику.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија