wrapper

Друштво

ОДРЖАНА 35. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

На данашњој 35. по реду седници Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца директорка Завода за јавно здравље Лесковац др Александра Николић изнела је најновије податке у вези са епидемиолошком ситуацијом у граду, као и званичне препоруке и предлоге мера понашања:

„Укупно од почетка епидемије на територији округа регистровано је 996 случајева Ковида 19, од тога на територији града Лесковца је потврђено 776, са територије општине Власотинце 117, општина Лебане 55, општина Бојник 28, Медвеђа 12.“

УСВОЈЕНЕ ПРЕПОРУКЕ И ЗАКЉУЧЦИ:

 1. У образовним установама (предшколским, школским и високообразовним) препоручује се одлагање свих скупова и свечаности на временски период од 14 дана.

Пријемне и друге испите, као и уписне поступке организовати уз примену свих мера заштите (маске, дистанца, дезинфекција руку и просторија).

 1. Препоручује се одлагање свадби, крштења, журки и других прослава са већим бројем учесника, или њихово одржавање са минимално протоколарно потребним бројем људи, на временски период од 14 дана.
 1. Препорука је да се окупљање на отвореном простору ограничи на максимално 500 особа, уз обавезно држање дистанце од 2 метра.
 1. Препорука је да се окупљање у затвореном простору ограничи на максимално 100 особа, уз минималну површину од 4 квадратна метра по особи уз поштовање дистанце од 2 метра и коришћење заштитне маске.
 1. Препорука је да се радно време угоститељских објеката (кафића, барова, ресторана, хотела, кладионица, дискотека и клубова) ограничи од 06 до 23 часа на временски период од 14 дана.
 1. Препоручује се:

                               - Да се у угоститељском објекту у затвореном простору, број гостију ограничи на минимално 4 квадратна метра корисне површине по госту. Особље све време мора да користи заштитну маску. Гост не користи заштитну маску само док седи за столом. Ово значи да приликом доласка, одласка, одласка у тоалет и сл. гост је у обавези да користи заштитну маску. На улазу у објекат и у тоалету обавезно средство за дезинфекцију руку.

               - Да се у угоститељском објекту у делу отвореног простора (летњим баштама) број гостију ограничи на минимално 2 квадратна метра површине баште по госту. Гост не користи заштитну маску само док седи за столом. Приликом доласка, одласка, одласка у тоалет и сл. гост је у обавези да користи заштитну маску. После сваке употребе столови и прибор морају се дезинфиковати. За сваким столом и у тоалету обавезно је средство за дезинфекцију руку.

               - Да дискотеке и клубови у затвореном простору у којима гости стоје, крећу се или играју уз музику, у периоду примене ових мера раде само у статичном режиму (столови са местима за седење) на начин регулисан под тачком 5. Дискотеке и клубови на отвореном, у периоду примене ових мера да раде само у статичном режиму баште отвореног типа, на начин регулисан под тачком 5.

 1. Препорука је да се обустави рад затворених базена, спа и велнес центара, на временски период од 14 дана.
 1. Препорука је да се користе заштитне маске на пијацама, а обавеза се односи на продавце, купце и раднике пијаце.
 1. Препорука је да се у предшколским установама спроводе све мере заштите у складу са упутствима надлежног Министарства.
 1. Препорука је да се у верским објектима и приликом верских обреда спроводе све мере личне заштите.
 1. Препорука је да се рад козметичких, фризерских салона, салона лепоте, фитнес центара и теретана организује уз спровођење свих мера заштите.
 1. Препорука је да у продајним објектима број потрошача се ограничава на најмање 6 квадратних метара корисне површине по потрошачу.
 1. Препорука је да се у парковима, на дечијим игралиштима и спортским отвореним теренима одржава физичка дистанца од 2 метра, осим уколико бораве са лицима из породичног или заједничког домаћинства.
 1. Препорука је продужити рад COVID 19 амбуланте Дома Здравља Лесковац са радним временом 07 до 22 часа.

ЗАКЉУЧЦИ

 1. У јавном превозу обавезно је ношење заштитне маске, редовно проветравање и дезинфекција возила. Лицима без заштитне маске забрањује се улаз у возила јавног превоза. Број и распоред путника у возилу треба да је такав да омогућава прописану удаљеност. Возачи такси возила су у обавези да имају адекватну заштиту (ношење маски и рукавица), као и често проветравање и дезинфекција возила а забрањен је улаз путника у такси возило без маски.

II

Обавезује се Градска управа – Одељење за инспекцијске послове и Одељење комуналне милиције да редовно контролишу спровођење напред наложене мере и да о томе редовно обавештавају Градски штаб за ванредне ситуације.

III

 1. Овај Закључак доставити надлежним за поступање и објавити на званичној интернет страници града Лесковца.

STAB 35 1 791x1024

STAB 35 2 791x1024

STAB 35 3 791x1024

 

Read more...

УРЕЂУЈУ СЕ СВЕ ЈАВНЕ ПОВРШИНЕ У НАСЕЉУ ДУБОЧИЦА

У сарадњи ЈКП „Комуналац“, Одељења за заштиту животне средине, Одељења комуналне полиције и компаније ПВВ данас су кренуле са уређењем свих јавних површина које се налазе у насељу Дубочица.

Read more...

ПОЗИВ БУДУЋИМ ГЛУМЦИМА

У Лесковцу је данас боравила екипа филма која ће радити на снимању филма о Српском Манчестеру на челу са извршним продуцентом Мишом Могоровићем.

Read more...

IN MEMORIAM: БРАТИСЛАВ ПЕРИЋ

У Лесковцу је данас преминуо Братислав Перић, одборник Скупштине града Лесковца.
Read more...

ЛЕСКОВАЦ НА СНИМАЊУ ТИЗЕРА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ

Три Лесковчанке, Ана Стојилковић, Катарина Пејчић и Исидора Митић, које ће наш град представљати на такмичењу Србија у ритму Европе су прошле недеље у Београду снимиле тизер, односно најаву, за предстојеће гласање на поменутом такмичењу које је заказано за почетак септембра у Врању.

Read more...

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОДРЖАО 34. СЕДНИЦУ

Градски штаб за ванредне ситуације Града Лесковца данас је одржао 34. седницу којом је председавао командант Штаба др сци. мед. Горан Цветановић.

Read more...

НАСТАВЉЕНА АКЦИЈА УРЕЂЕЊА И ЧИШЋЕЊА ЈАВНЕ ПОВРШИНЕ У ПЕЧЕЊЕВЦУ

Након јучерашње акције уређења и чишћења јавне површине у Печењевцу, данас је настављена у горњем делу села, према Каштавару. Одељење за заштиту животнме средине, ЈКП Комуналац и Одељење комуналне милиције данас су спровели ову акцију која је подразумевала уклањање високог и ниског растиња, уклањање комуналног отпада и чишћење парка, као и чишћење тока реке Шаранице. 

У име мештана месне заједнице Печењевцу обратио се Далибор Цекић који се захвалио Граду и градоначелнику Цветановићу, као и надлежним институцијама које годинама уназад спроводе акције овог типа, управо на иницијативу градоначелника и тиме подижу свест о важности заштите животне средине.

Read more...

ПРОМОВИСАН НОВИ БРОЈ ЛЕСКОВАЧКОГ ГЛАСНИКА

Данас је у центру града промовисан и подељен нови број Лесковачког гласника.

Read more...

УРЕЂЕЊЕ ЈАВНЕ ПОВРШИНЕ У ПЕЧЕЊЕВЦУ

Јавно комунално предузеће Комуналац, Одељење за заштиту животне средине, Одељење комуналне полиције и компанија ПВВ данас су спровели акцију уређења јавне површине у Печењевцу.

Read more...

ДАНАС ЈЕ МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И НЕЗАКОНИТЕ ТРГОВИНЕ ДРОГАМА

Широм света данас се обележава Међународни дан борбе против злоупотребе и незаконите трговине дрогама. Чланови Одбора за превенцију болести зависности и борбе против верских секти су и ове године обележили данашњи дан симболичном поделом пропагандног материјала и брошура.

Read more...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија