wrapper

Град Лесковац неколико година уназад учествује у хуманитарној акцији „Чеп за хендикеп“ која подразумева сакупљање пластичних чепова са пет-амбалаже и њихову даљу дистрибуцију како би се обезбедио новац за набавку ортопедских помагала намењених особама са инвалидитетом.


На портирници зграде Општине, на улазу у Осмоспратницу, на улазу у Народну библиотеку „Радоје Домановић“ се налазе металне конструкције у облику срца предвиђене за одлагање пластичних чепова. Данас је постављена још једна метална конструкција коју је израдило ЈКП "Грделица" и то на централном градском тргу како би што више грађана Лесковца добило прилику да узме учешће у овој акцији која поред хуманости промовише
развој еколошке свести и рециклажу. Један обичан пластични чеп тежак је нешто више од једног грама, а за једна нова инвалидска колица потребно је сакупити приближно пет тона чепова, тако да је важно да се што више људи придружи акцији. Позивамо наше суграђане да учине добро дело и помогну побољшању начина живота особа са инвалидитетим, али и допринесу очувању животне средине.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија