wrapper

Град Лесковац трећи пут учествује у највећем дечјем музичком такмичењу Србија у ритму Европе. Такмичење се емитује на Првој телевизији и окупља младе талентоване људе из градова Србије који песмом представљају земље Европе.

Лесковац је најпре на такмичењу учествовао са песмом Краљевине Белгије а прошле године песмом наших суседа Северне Македоније. Ове године представници Лесковца и земље која буде изабрана у договору града Лесковца са организатором такмичења биће седамнаестогодишње Ана Стојилковић и Катарина Пејчић које ће се представити плесном тачком и деветнаестогодишња Габријела Здравковић као вокал.

Емина Јовановић, директорка Центра за стручно усавршавање у образовању у чијим је просторијама одржана аудуција и биће одржаване пробе, која је уједно и члан жирија испред Лесковца на такмичењу, данас је рекла како је учествовање на такмичењу још један у низу пројеката који промовишу младост и позитивне вредности нашег града.

„Да смо град успешних и талентованих младих доказује да је до сада награђен 3691 таленат са 109 милиона динара. Лесковац је расадник талентованих младих људи, они стварају шансу за своју светлу будућност, а сваком младом човеку на том путу је потребан ветар у леђа. Наш задатак је да наставимо са стварањем што бољих услова и зато град Лесковац на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем подржава све пројекте који подразумевају учешће младих Лесковчана и зато је деци нашег града омогућено такмичење Србија у ритму Европе.“

Игор Карадаревић, директор програма Ритам Европе је данас изјавио да Лесковац има пуно младих талентованих за певање и плес и подсетио да уколико Лесковац победи ове године биће домаћин наредног такмичења.

„Плешући и певајући деца постају бољи људи. Ана и Катарина, које су већ учествовале у такмичењу су једне од најбољих плесачица у региону и драго ми је што су поново део такмичења. Знам да је град Лесковац поносан на ову децу. Захваљујем се градоначелнику Цветановићу који нам је омогућио да радимо са најбољом децом“ – закључио је Карадаревић.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија