wrapper

У Лесковачком културном центру синоћ је званично отворен 12. Самит фотографа екс-Југославије, који је окупио 40-ак реномираних уметника фотографије из целог региона. 

У име градоначелника Лесковца, др сци. мед. Горана Цветановића, Самит фотографа екс-Југославије је отворила Јелена Миљковић, члан Градског већа града Лесковца, и том приликом истакла: 

"Традиција дуга 12 година доказ је да се Фото-клуб Лесковац и Лесковачки културни центар одговорно и с поштовањем односе према уметничкој фотографији и да увек срдачно дочекају све госте. Централни програм овогодишње манифестације чине три изложбе, а за учеснике и посетиоце Самита, Фото-клуб организује и радионице, предавања, промоцију књига. Зато позивам Лесковчане да у наредних неколико дана посете Лесковачки културни центар и уживају у изложбама и свим пратећим садржајима". 

Директорка Лесковачког културног центра Сања Цонић казала је: "Љубав је оно што нас организује, што нас покреће и захваљујући управо љубави коју гајите према фотографији, лако сте премостили препреке у виду стотине и стотине километара или година. Зато треба да чувамо овај фестивал, јер смо у ствари фестивал сви ми".

У главном програму овогодишњег Самита, у Лесковачком културном центру су постављене три изложбе: међународна изложба фотографија начињених на прошлогодишњем Самиту, међународна изложба колекција фотографија, као и самостална изложба Бранислава Бркића, мајстора фотографије и председника Фото-савеза Србије. Господин Бркић је и лауреат главне награде Самита "Томин шешир", за серију фотографија “Сибирска Тофаларија - живот у изолованим селима", настала у јулу 2016. године, у малом селу надомак граница Монголије, до кога се може стићи само хеликоптером. Он је признање примио из руку Томислава Петернека, доајена српске фотографије, чије име награда и носи.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија