wrapper

Градске вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ У БРИСЕЛУ НА СКУПУ САВЕТА ЕВРОПСКИХ ОПШТИНА И РЕГИОНА

Представници Сталне конференције градова и општина Никола Тарбук, генерални секретар, Александра Вукмировић, шеф Службе за европске интеграције и међународну сарадњу и др сци. мед. Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, који обавља функцију председника СКГО и Мреже асоцијација градова и региона југоисточне Европе (НАЛАС) данас и сутра бораве у Бриселу на скупу у организацији Истраживачког центра Европског парламента и Савета европских општина и региона (ЦЕМР).

Read more...

AKЦИЈА УРЕЂИВАЊА ЈАВНИХ ПОВРШИНА У ВУЧЈУ

Одељење за заштиту животне средине Градске управе града Лесковца, у сарадњи са ЈКП "Комуналац", Одељењем комуналне полиције и компанијом ПВВ, овог викенда спровело је акцију уређења јавних површина у Вучју.

Read more...

ПОГЛЕДАЈТЕ ЕМИСИЈУ О РОШТИЉИЈАДИ "ВОЛИМ СРБИЈУ"

Вечерас, 23.9.2022. године, од 20 часова на ТВ Лесковац биће емитована емисија о лесковачкој Роштиљијади „Волим Србију“.

У суботу, 24.9.2022. године од 16 часова исту емисију можете пратити на ТВ К1, док ће се у 20 часова емитовати на ТВ 4С.

Репризу на ТВ Лесковац можете погледати и у недељу, 25.9.2022. године у 15 часова.

Read more...

ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ЧЛАНОВА БОРДА ФЕКК-А И ФЕКК-А ЗА СРБИЈУ

Током трајања Чивијашког карневала у Шапцу је одржан радни састанак чланова борда ФЕKK-а и др сци. мед. Горана Цветановића, председника ФЕКК-а за Србију и градоначелника Лесковца. Једна од тема састанка била је, организација 43. Конвенције ФЕКК.

Read more...

ИСПЛАЋЕНА ПОСЛЕДЊА РАТА ЗА ПРОЈЕКТE ИЗ ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Данас је из буџета Града Лесковца за финансирање и суфинансирање пројеката удружења из области социјалне заштите исплаћена друга, и последња, рата у износу 15.174.997,00 динара.

Read more...

ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ЗА УКЉУЧИВАЊЕ У ПРОЦЕС ПРИПРЕМЕ БУЏЕТА ЗА 2023. ГОДИНУ

Обавештење јавности

Поштовани суграђани,

Обавештавамо вас да је процес припреме буџета за 2023. годину у току и да можете узети учешће у припреми истог.

Read more...

ДЕВЕТ ГОДИНА СЕ АКТИВНО СПРОВОДЕ АКЦИЈЕ УРЕЂЕЊА ЈАВНИХ ПОВРШИНА И УКЛАЊАЊА ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА

Заштита животне средине мора бити један од приоритета сваке локалне самоуправе.

Циљ локалне самоуправе града Лесковца на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем јесте да се обезбеди здраво окружење, искорене лоше навике и ојача еколошка свест, да се максимално ангажују капацитети обновљивих извора енергије, како би се грађанима омогућила здрава животна средина у којој ће да живе и раде, а планета сачувала за будуће генерације.

Акција чишћења „дивљих“ депонија на територији Лесковца започета је пре девет година, септембра 2013. године на иницијативу градоначелника Цветановића. Спровођена је до априла 2015. године, када је прерасла у уређење и сређивање јавних површина на територији града.

Read more...

ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ГРАДА ЛЕСКОВЦА ПОДРЖАЛА ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА

У оквиру Европске недеље мобилности, која се широм света у преко 50 земаља одржава од 16. до 22. септембра са темом „Боља повезаност“ и под слоганом „Крећимо се квалитетније!“ град Лесковац је, по пети пут, подржао Дан без аутомобила.

Read more...

ПУТ ЛЕСКОВАЦ-ВУЧЈЕ У ЦЕЛОСТИ ДОБИЈА НОВО РУХО

Данас је на путу Лесковац–Вучје одржана конференција за медије поводом завршетка прве фазе реконструкције, и то на деоници између Хемијске школе у Лесковцу и Стројковца, у дужини од 9.7 км. На ове радове утрошена су средства од 282 милиона динара. Инвеститор је ЈП „Путеви Србије“, а извођач радова „Трејс Србија“. Истовремено са завршетком прве фазе радова, започели су радови на другој фази, из смера Вучје ка Стројковцу, у дужини од 3 км, за које је опредељено 100 милиона динара.

Read more...

ДАВОР ШТЕФАНЕК ПОСЕТИО ШКОЛУ У БРЕСТОВЦУ

Јуче је Основну школу "Бранко Радичевић" у Брестовцу посетио председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек, са својим сарадницима. Разлог посете је донација лопти за рукомет, одбојку и мали фудбал ученицима ове школе.

Read more...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија