wrapper

Градске вести

ДОНАЦИЈА ВРЕДНА 350.000 ДИНАРА ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ И ЦСР

Хуманитарна организација „Хисарски шампиони“ данас је уручила донацију у виду постељина и јастука за Општу болницу и Дом здравља Лесковац, као 10 ауто седишта за децу и 20 поклон пакета за новорођенчад, заштитне опреме која је намењена Центру за социјални рад. Вредност ове донације је 350.000 динара.

Read more...

ПОДЕЉЕНИ УГОВОРИ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОГРАМА И ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ

Уз поштавање свих прописаних мера, биоскоп Лесковачког културног центра кренуо је са радом, током прошле недеље отпочела је нова сезона лесковачког позоришта представом „Ако се пробудиш, или као да је важно“, завршен је фестивал СТРИНГС концертом виртуоза на гитари Влатка Стефановског, у петак нас очекује почетак филмског фестивала ЛИФФЕ, отворена је нова стална поставка у Народном музеју под називом „Лесковац – Српски Манчестер (1878-1941)“, која чека све заинтересоване посетиоце, а у току је и снимање филма о златном добу Лесковца под називом „Било једном у Србији“.

Read more...

ЛЕСКОВЧАНИ И ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ ПОДРЖАЛИ ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА

У данашњим вестима Прве телевизије приказано је укључење из Лесковца.

Read more...

ПРИЛОГ О ПУТУ ЛЕСКОВАЦ-ВЛАСОТИНЦЕ НА РТС-У

Прилог о радовима на путу Лесковац - Власотинце приказан је на Радио телевизији Србије у емисији Ово је Србија.

Read more...

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПО 3. ПУТ ПОДРЖАО ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА

У оквиру Европске недеље мобилности која се одржава од 16. до 22. септембра у циљу скретања пажње на важност смањења загађености ваздуха, широм Србије, уз подршку Сталне конференције градова и општина, данас је обележен „Дан без аутомобила у градовима и општинама“.

Read more...

СУТРА ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА У ЛЕСКОВЦУ

Град Лесковац ће и ове године узети учешће у акцији „Дан без аутомобила у градовима и општинама“ која се сваке године организује у оквиру Европске недеље мобилности од 16. до 22. септембра.

Read more...

АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА У ТУРЕКОВЦУ

Одељење за заштиту животне средине Градске управе града Лесковца , у сарадњи са ЈКП "Комуналац" , Одељењем комуналне полиције и компанијом PWW, почело је данас акцију уклањања дивљих депонија и уређење јавне површине у Турековцу које се налазе код моста, на реци Јабланици.
У оквиру акције радиће се и кошење банкине пута од амбуланте према Лебанском путу, као и уређење и чишћење јавне површине код Месне заједнице. Акција чишћења се наставља и сутра.

Read more...

БОЉА ИНФРАСТРУКТУРНА ОПРЕМЉЕНОСТ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ

Након обиласка радова на  комплетној реконструкцији пута Лесковац- Власотинце вредној 283,3 милиона динара, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је посетио кланицу и индустрију меса МК која ће након 10 година бити повезана на новоизграђену канализациону и водоводну мрежу за које је из буџета града издвојено 45,3 милиона динара.

Ова компанија која у Лесковцу послује од 1995. године важи за једну од најуспешнијих у индустрији меса. Поред производног центра који је изграђен 2010. године, МК има четири малопродајна објекта и 60 запослених.

Read more...

ДАНАС СЕ ЗАВРШАВАЈУ РАДОВИ НА КОЛОВОЗУ ПУТА ОД ЛЕСКОВЦА КА ВЛАСОТИНЦУ

Велики пројекат реконструкције пута од Лесковца ка Власотинцу започет је септембра 2019. године. Радови су се умерено смањеним интензитетом изводили и током трајања ванредног стања јер је ситуација са вирусом корона успорила читав свет, па тако и Лесковац и радове у нашем граду. Поред короне одлучено је да се прошири коловоз и пешачке и бициклистичке стазе што је одложило завршетак радова.

Read more...

УПЛАЋЕНА ДРУГА РАТА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Град Лесковац се истински залаже за унапређење положаја социјално угрожених људи.

Read more...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија