wrapper

Градске вести

ЗАПОСЛЕНИ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ, ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА И УСТАНОВАМА ЧИСТИЛИ КАНЦЕЛАРИЈЕ

Запослени у Градској управи, јавним и јавно-комуналним предузећима и установама у граду, данас су чистили своје канцеларије.

Read more...

ОТВОРЕНА МЕЂУНАРОДНА СТРИП ИЗЛОЖБА "CAN FOR BALKANS"

Балканска смотра младих стрип аутора, најстарији фестивал у региону, ове године се одржава по јубиларни 25. пут. С тим у вези, активности Балканске смотре одржаваће се читаве године, а почиње се 3. фебруара, кад Лесковачка школа стрипа „Никола Митровић Кокан” и Лесковачки културни центар представљају интернационалну изложбу „Can for Balkans”, која је пре Лесковца била постављена у Регионалном музеју у Брашову у Румунији, Националном историјском музеју у Тирани у Албанији и Музеју стрипа у Бриселу у Белгији.

Read more...

ГРАД ЛЕСКОВАЦ И ХЕЛП УРУЧИЛИ ЈОШ 22 УГОВОРА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

У оквиру сарадње између немачке невладине организације ХЕЛП и Града Лесковца на пројекту „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“ данас је у Свечаној сали седишта града уручено 22 уговора крајњим корисницима.

Read more...

ЗА ВИКЕНД РЕПРИЗА РЕЗУЛТАТА РАДА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ТОКОМ 2022. ГОДИНЕ И САСТАНКА СА ДИРЕКТОРИМА

Реприза излагања градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића о резултатима оствареним у 2022. години, емитоваће се сутра 4.2.2023. године у 18 часова на ТВ Лесковац, ТВ К-1, ТВ 4С и ТВ Власотинце, и у недељу, 5.2.2023. године у 15 часова на поменутим телевизијама.

Такође, на свим локалним телевизијама у суботу, 4.3.2023. године, можете погледати и репризу традиционалног састанка градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића са директорима свих школа на територији града Лесковца у 14 часова.

Read more...

ПРЕКО 2,5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РЕДОВНЕ ТРОШКОВЕ ОБРАЗОВНИХ УСТАНОВА

Из градског буџета је данас исплаћено 2.595.347 динара за редовне трошкове школа на територији града Лесковца.

Read more...

СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА НАЛЕДА И СУСРЕТ СА НОВИМ ЧЛАНОВИМА

Јуче је у Београду одржана 16. седница Управног одбора НАЛЕД-а са шест тачака дневног ред које су, између осталог, обухватиле финансијско пословање за прошлу годину, пројекцију буџета за 2023, одлучивање о избору добитника за специјална признања.

Read more...

ИЗ БУЏЕТА ГРАДА 1,25 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА НАКНАДУ ПОРОДИЉАМА

Из буџета града Лесковца је данас на име накнаде за 93 породиље исплаћен износ од 1.250.000,00 динара.

Read more...

ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ РАГБИ ФЕДЕРАЦИЈЕ

Данас је у Свечаној сали града Лесковца уприличен пријем за представнике рагби федерације и то: председника клуба Морава Гепарди Милоша Стаменковића, Јована Вујошевића, директора за Јужну и Источну Европу Европске рагби федерације, Владана Кикановића, генералног секретара Рагби 13 федерације Србије, као и Дина Крукшенкса, рагбисте из Аустралије, који исказује велики ентузијазам за додатним унапређењем рагбија у нашем граду.

Read more...

САСТАНАК ДЕЛЕГАЦИЈЕ СКГО У ПОЛИТИЧКОМ КОМИТЕТУ САВЕТА ЕВРОПСКИХ ОПШТИНА И РЕГИОНА

Председништво Сталне конференције градова и општина је на својој Петој седници одржаној крајем прошле године, именовало делегацију СКГО у Политичком комитету Савета европских општина и региона за период 2023-2025. године, када су именовани чланови и заменици чланова.

Read more...

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ: "НАШИ СУГРАЂАНИ СУ ЛЕСТВИЦУ ПОСТАВИЛИ ВИСОКО - МИ ТО ЗНАМО И ТРУДИМО СЕ ДА ИСПУНИМО ЊИХОВА ОЧЕКИВАЊА"

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је у Скупштинској сали Града Лесковца кроз ретроспективу 2022. године представио све оно што је постигнуто у претходној и предочио планове за текућу 2023 годину. Уз констатацију да је претходна година била по много чему изазовна, да се требало прилагодити новонасталој ситуацији у свету и применити мере штедње, градоначелник Цветановић је истакао да је локална самоуправа пригрлила све изазове, трудила се да их превазиће и оствари зацртане циљеве. Постигнуте резултате у претходној години, бројне реализоване инвестиције и пројекте и догађаје који су обележили годину за нама, представио је хронолошким редом, од јануара до децембра.

Read more...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија