wrapper

Од укупно 29 улица, у којима ће до краја ове године бити замењена водоводна мрежа преко кредитне линије немачке КФВ банке, до сада је овај посао завршен у 14.

У току су радови у улицама Доситеја Обрадовића, Благоја Николића, Петра Цакића, као и у улици Париских комуна, на потезу од Бабичког одреда до Степе Степановића.

„Радови који се одвијају на више локација у граду показатељ су да уводимо значајне новине у функционисање града и да нам је приоритет да будемо у служби грађана - рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је данас обишао радове у овим улицама.

Према речима Вање Кузмановић, извршне директорке техничких послова ЈКП „Водовод“, 50 % од укупно 385 километара водоводне мреже на подручју града Лесковца чине цементно-азбестне цеви.

„Последње три године, годишње заменимо више од 10 километара водоводних цеви преко кредитне линије КФВ банке - рекла је Кузмановић.

За време трајања Роштиљијаде, радови на реконструкцији водоводне мреже су се одвијали редовном динамиком. Улице у којима су већ положене водоводне цеви и у којима је остало да се испита хидраулика и квалитет воде за пиће како би се кренуло са превезивањем потрошача на нову мрежу су: улица Танаска Рајића, на деоници од Светоилијске до Црногорске - вредност инвестиције је 2 490 000 динара, Црногорска улица - вредност инвестиције је 5 700 000 динара, Цељска улица - вредност инвестиције је 4 500 000 динара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија