wrapper

У сали Скупштине Града Лесковца данас је одржана промоција националног такмичења „Најбоља технолошка иновација“ које организује тим са Факултета техничких наука у Новом Саду и Технолошко-металуршког факултета у Београду.

„Промене у окружењу, у коме егзистирају савремена предузећа, су све турбулентније и суштински различитије у поређењу на прошлост. Такве промене имају за резултат све већи притисак на предузећа да промене размишљања на који начин ће пословати и конкурисати у измењеним условима пословања. Такмичење „Најбоља технолошка иновација“ има за циљ да подстакне становништво нашег Града да у што већој мери ствара иновације. Управо зато Град Лесковац пружа подршку у промоцији овог Такмичења које доприноси локалном развоју,“ – казао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић који је поздравио све на почетку овог догађаја.

„До сада је учествовало преко 8500 учесника, а међу финалистима су се нашли и наши млади иноватори из Лесковца, што показује да Лесковац има потенцијала које треба подржати. Захваљујући Такмичењу, основано је преко 85 нових предузећа и припремљено преко 1400 бизнис планова. Надамо се да ће у будућности неколико таквих предузећа отпочети своје пословање и у Лесковцу. Сарадња и умрежавање релевантних субјеката веома су важни у увођењу иновација,“ – додао је градоначелник Цветановић.

Након градоначелника, присутнима се обратио проф. др Драган Повреновић, координатор овог такмичења:

„Мени је посебно задовољство што овде поново, у овој сали, имам прилику да се обратим свим људима у Лесковцу који разумеју шта је то иновација, шта је то жеља да нешто заједно створимо, да, пре свега, охрабримо људе који су спремни и вољни да нешто ново направе, да их подстакнемо да кроз развој иновација стварају нове производе који су конкурентни и на домаћем, али и на светском тржишту, да повезујемо и домаће ресурсе, природне ресурсе, наше људе у Србији са људима у дијаспори.

Наш циљ је да покажемо, пре свега, младим људима да, уколико су образовани, креативни, и уколико су упорни имају шансу и да у Србији стварају квалитетно.“

Он је истакао да је је за пријаву потребна иновација или идеја, затим тим од најмање 3 члана, и да се пријаве до 30. априла на сајт - www.inovacija.org.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија