wrapper

Данас је Основна школа „Десанка Максимовић“ у Грделици прославлила свој 141. рођендан.

Свечаној академији присуствовао је и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић који им је честитао 141 годину постајања и рада и пожелео да наставе да богате традицију.

„Наде образованих јаче су од богатства неуких“ зато се свим средствима морамо борити да од деце стварамо успешне и образоване људе, који ће стеченим знањем и искуством допринети развоју друштва. Будућност је у њиховим рукама,” – рекао је градоначелник др Горан Цветановић.

„Из године у годину Град Лесковац издваја све већа средства у развој просвете, имајући у виду да су све школе на територији града од подједнако велике важности. Зато смо из буџета Града Лесковца у претходном периоду издвојили значајна средства у циљу побољшања квалитета рада, образовања и васпитања. Само у овој години за просвету се издваја преко 630 милиона динара. У овој школи извршена је комплетна замена дотрајале столарије, обновљена је фасада, чиме је повећана енергетска ефикасност ове васпитно-образовне установе, а вредност радова износила је 8,1 милиона динара. Улагања ће бити настављена. За постављање ограде око школе град ће издвојити 3,2 милиона динара, док ће у истуреним одељењима са 1,2 милиона бити извршена обнова фасаде, „ – додао је градоначелник Цветановић.

„И ове као и ранијих година наши ученици захваљујући свом и вредном раду њихових наставника постижу изузетне резултате на такмичењима. Ми се заиста трудимо да обезбедимо деци услове за квалитетан рад и боравак у школи. Очекује нас сређивање спратног дела матичне школе, завршетак кабинета за биологију, историју и географију за шта су из градског буџета издвојена значајна финансијска средства. Највећу захвалност дугујемо градоначелнику Лесковца др Горану Цветановићу који разуме реалне потребе школа и значај образовања за наше друштво и са којим имамо одличну сарадњу,“ – казао је директор ове васпитно-образовне установе Ненад Младеновић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија