wrapper

У оквиру пројекта “Партнерство и изградња капацитета пут до одрживог развоја” Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа у Скопљу организовао је радионицу за идентификацију и припрему заједничких концепата пројеката.

На радионици учествују градоначелници, председници општина и представници градова и општина Јабланичког и Пчињског округа, као и представници општина Североисточног и Скопског региона Северне Македоније.

Градоначелник Лесковца и председник Скупштине Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа др Горан Цветановић том приликом истакао је:

„Данас и сутра смо овде како би направили конкретне кораке у нашој сарадњи идентификацијом и припремом концепата пројеката.“

„Препознали смо заједничке потребе, увидели заједничке проблеме, а програм прекограничне сарадње је шанса за њихово решавање све у циљу бољег живота грађана са обе стране границе,“ – додао је председник скупштине Центра за развој, Цветановић.

Циљ радионице је препознавање заједничких интереса и конципирање предлога пројеката ради што боље припреме за предстојећи суседски програм Србија – Северна Македонија.

Пројекат “Партнерство и изградња капацитета пут до одрживог развоја” реализује се од августа прошле године.

„У октобру представници градова и општина Јабланичког и Пчињског округа и представници општина североисточног и Скопског региона Северне Македоније склопили су партнерства и потписали меморандум о разумевању и сарадњи. Дводневном радионицом данас и сутра, направиће се конкретни кораци у међусобној сарадњи“ - истакла је Драгана Белензада, директор Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа.

Пројекат “Партнерство и изградња капацитета пут до одрживог развоја“ има за циљ умрежавање локалних самоуправа Јабланичког и Пчињског округа и општина северне Македоније и подизање капацитета локалних самоуправа за учествовање у програму прекограничне сарадње. Пројекат суфинансирају Развојна агенција Србије, Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа и 12 јединица локалних самоуправа Јабланичког и Пчињског округа.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија