wrapper

Данас је у Свечаној сали Града Лесковца обележен Међународни дан Рома. Присутнима се обратила заменица градоначелника Лесковца др Јасмина Ранђеловић која је представницима ромске националности честитала овај празник у своје име и у име градоначелника Лесковца др Горана Цветановића.

„Задатак Града Лесковца је да свим грађанима обезбеди адекватне услове у којима ће радити и на тај начин допринети развоју града и државе у којој живе, али и развоју њих самих. Србија је једна од ретких држава у којој националне мањине имају подједнаке услове за живот и деловање, те и за образовање и школовање“, рекла је заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић.

Роми су познати по својој окретности, таленту за песму, игру, а највише по свом веселом духу, који је њихов савезник у свим тешким временима, које су као нација доживели у разним ратовима, истакла је Ранђеловићева.

У име припадника ромске националности обратио се директор Дома културе Рома Срећко Живковић који се захвалио заменици градоначелника др Јасмини Ранђеловић на топлом пријему и лепим речима. Такође, захвалио се и градоначелнику Лесковца др Горану Цветановићу на подршци коју им стално пружа и подржава њихов рад. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија