wrapper

Музичка школа "Станислав Бинички" данас је прославила свој јубилеј - 70 година постајања и рада свечаном академијом у Народном позоришту.

Обележавању јубилеја присуствовао је и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић коме је директорка ове васпитно-образовне установе уручила захвалницу за успешну сарадњу и изразила посебну захвалност.

"У сусрет јубилеју одржали смо низ концерата: концерт ученика добитника Светосавских награда, концерт награђених ученика на Републичком такмичењу, концерт наших ученика из издвојених одељења и вече посвећено Станиславу Биничком. У наредном периоду очекују нас концерти у оквиру фестивала ЛЕДАМУС на којем очекујемо и наступ светски познатог виолинисте Немање Радуловића.

Наша жеља је да промовиемо, не само наше наставнике и ученике, већ и уметнике из целог света који својим учешћем доприносе подизању општег културног нивоа у граду."

"Образовање има веома значајну функцију у сваком друштву. Оно представља један од основних чинилаца развоја и унапређења заједнице. Основним образовањем поставља се темељ за надоградњу и проширење знања у средњим школама и даље на факултетима," - истакао је градоначелник др Горан Цветановић.

"Лесковачке школе нуде широку лепезу занимања којима се ученици који их похађају могу бавити. Посебна драж долази нам са музичком школом „Станислав Бинички“. Овај расадник талената надалеко преноси глас о нашим младима, нашем граду, култури коју негујемо... Доноси нам награде и признања са такмичења широм земље и региона и налази се у самом врху музичких школа у Србији.

Поред финансијске подршке, значајно је када вас неко уважава и покаже да цени ваш труд и рад. Вођени чињеницом да музичка школа у великој мери доприноси култури нашег града, да постоји 7 деценија и да већ деценију са великим успехом организује ЛЕДАМУС, наградили смо је Октобарском наградом, Медаљом," - додао је градоначелник Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија