wrapper

Према речима Даринке Ђуран, помоћнице у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Лесковац је јако добро одрадио посао у кратком временском року када је реч о процесу пописа нелегално изграђених објеката.

Она је данас са сарадницима посетила Лесковац и подсетила да је попис ових објеката само први корак у процесу озакоњења.

„Постављање у законске оквире нелегално изграђених објеката значи и повећање јавних прихода кроз наплату дела таксе за озакоњење и наплату пореза на имовину - рекла је помоћница Ђуран.

До сада је на територији града извршена контрола укупно 65 000 објеката, од којих је поступку пописа утврђено да је око 37 000 нелегално изграђених. Увидом у сателитски снимак територије града процењено је да има више од 80 000 изграђених објеката. Од преосталих приближно 15 000 објеката чију теренску проверу треба извршити, претпоставља се да ће бити пописано још око 10 000 хиљада нелегално изграђених објеката.

„Имајући у виду напред наведено, а у складу са досадашњом динамиком рада, попис објеката завшићемо у предвиђеном року, односно до 10. марта 2017. године како је и препоручено у допису Министарства  - рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић, који се и захвалио ресорном министарству на пруженој подршци.

У складу са Законом о озакоњењу на територији града Лесковца послове пописа незаконито изграђених објеката врши 6 грађевинских инспектора, 12 пописних комисија  и 7 стручних лица ангажованих на пословима пописа.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија