wrapper

У Лесковцу је данас обележен Међународни дан спорта на терену са вештачком травом уз присуство великог броја деце, али и одраслих.

„Данашњи дан је сећање на датум када су отворене прве модерне ОИ у Атини 1896. године, а од 2013. године овај дан обележавамо као Међународни дан спорта. Данас смо овде, како бисмо указали на значај бављења спортом. Веома је важно да деца од малих ногу буду у спорту и да своје слободно време испуне квалитетним активностима. Тако граде карактер, уче се фер-плеју, тимској игри, друже се и забављају“, рекао је присутнима помоћник градоначелника, Стефан Китановић.

Китановић је затим додао да је у „2019. години за спортске клубове и организације издвојено 60 милиона динара. За терен са вештачком травом, на коме ће данас преко 400 детета играти утакмице мини лиге, издвојено је 32 милиона динара. Осим овог терена, треба се осврнути и на халу Партизан за чију реконструкцију је уложено око 70 милиона, а у 2018. години након 29. година отворена је спортска сала у ОШ „Вожд Карађорђе“, за шта је издвојено око 35 милиона динара.“

Председник Фудбалског савеза Града Лесковца Марко Михајловић нагласио је да ће сваком детету бити додељена мајица, а клубовима лопте. Такмичење је почело четвртог марта, а завршава се деветнаестог јуна. У овом такмичењу учествују сви фудбалски клубови са територије Јабланичког округа.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија