wrapper

ЈКП Водовод наставља са својим активностима. Једна од пет улица у завршној фази Пројекта је реконструкција водоводне мреже у улици Алексе Ненадовић.

Изабрани извођач радова су Телекомуникација/Анкер инг. Радови у овој улици се изводе на траси дужине 370м профила Ø 110. Одабране су цеви од тврдог полиетилена за радни притисак од 10 бара. Испоштована је законска регулатива у погледу постављања протипожарних поџемних хидраната на траси цевовода

Због великог броја кварова на водоводним инсталацијама, чак 32 у последних 10 година и старости мреже око 45 година, улица је саму себе кандидовала да уђе у ред приоритетних улица за реконструкцију мреже. Вредност инвестиције је 5 300 000,00 динара.

Корисници превезани на водоводну мрежу, врло брзо ће осетити бенефит јер више неће имати честе прекиде у водоснабдевању због интервенције наше службе за одржавање мреже на терену при санирању кварова.

Ове године, преко кредитне линије немачке кфњ банке, ЈКП Водовод комплетно завршава реконструкцију водоводне мреже укупне финансисјке вредности 145 000 евра. Да подсетимо, предвиђено је извођење радова још у 3 улице у граду у ул. Владимира Назора, Капетан Бојан Денић и Владе Јовановић. У зависности од финансијске вредности могуће је проширити реконструкцију на још једну улицу у граду, за шта постоје спремни пројекти са комплетним дозволама.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија