wrapper

Годишња анализа реализације планирања припрема за одбрану у 2018. години, којом је руководио начелник Управе за обавезе одбране Министарства одбране пуковник Драган Котарлић, одржана је данас у Дому Гарде на Топчидеру.   


Учесници су анализирали реализацију послова планирања одбране у протеклом периоду, степен израђености, усаглашености и број одобрених планова одбране, у складу с „Планом одбране Републике Србије“ и дефинисали задатке за рад у 2019. години. 

Државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић истакао је да то министарство, односно Управа за обавезе одбране као носилац послова координације одбрамбених припрема на нивоу Републике, заједно са субјектима система одбране, улаже напоре да у потпуности спроведе децентрализовани принцип планирања припрема за одбрану и помогне свима да планска документа израде квалитетно, чиме се обезбеђује несметано функционисање земље у ванредном и ратном стању.

Државни секретар Живковић уручио је захвалнице за успешну сарадњу са Министарством одбране, између осталих, и Граду Лесковцу.

Захвалницу је преузео градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Подсетимо. Град Лесковац је први у Србији ускладио свој План одбране са Планом Републике Србије. Са усклађивањем плана започето је 2016. године, нацрт је завршен три месеца пре рока и од стране Министарства одбране одобрен је 1.11.2016. године.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија