wrapper

На данашњој конференцији за медије одржаној у Свечаној сали града Лесковца градоначелник Горан Цветановић се осврнуо на успехе програма „Реконструкција верских објеката у циљу развоја верског туризма“ и истакао да је Град Лесковац је од 2012. године до данас у ову сврху издвојио 35 милиона динара.

Цветановић, иначе и сам поштовалац вере, је један од ретких добитника ордена Светог Саве, који му је додељен приликом обележавања 500 година Манастира Светог Јована у Јашуњи. Добитник је бројних признања свештенства за несебичну помоћ и труд који улаже у верске објекте, између којих су Благодарница за улепшање простора око храма Светог Николаја у Јарсенову, Халкографија из 1791. коју му је уделило свештенство манастира Светог Јована Претече, као и Грамата, додељена на литургији поводом прославе 150 година постојања храма посвећеног Светом Георгију од стране Његовог преосвештенства владике нишког господина Арсеније. Оно што смо овом приликом сазнали јесте да су његови родитељи 1989. године помогли изградњу Храма Светог Саве на Врачару, и тада, од стране тадашњег патријарха Германа, били проглашени ктиторима задужбинарима Храма. Њихову традицију је наствио и сам:

„Године 2008. цркви Оџаклији у Лесковцу донирао сам икону Свете Петке, као и икону која се износи за посебне празнике, а 2013. сам помогао храм у Дубочици са 1000 евра за куповину звона. Лесковац ће наставити да подржава верске инстутуције и град Лесковац ће следеће године донирати милион динара за изградњу парохијског дома у Бунушком чифлуку, док ћемо начелник округа Божидар Стоиљковић и ја дати личну донацију, по 1000 евра за радове на завршетку овог светог храма.“

Отац Звонко је овом приликом показао велику захвалност и нагласио: “... од 2007. године од када сам постао старешина Храма у Дубочици, обећања градоначелника су била да ће се изградња Храма завршит,и што све иде својим током и све иде у добром правцу захваљујући домаћину овог града и захваљујући сарадницима градоначелника..."

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија