wrapper

У Основној школи „Вожд Карађорђе“ Лесковац отворена је ботаничка башта са преко 100 биљних врста, са алпинетумима, цветним зидом, фонтаном, еко-позорницом и инфо таблом, прва таква врсте у граду на Ветерници у колективном власништву.

Град Лесковац је изградњу ове баште финансирао у две фазе од 2016.године, и коштала је 690.000 динара. Средства су одбрена преко Фонда за заштиту животне средине на основу пројеката саме школе, а у избору биљних врста и формирању целог амбијента учествовали су стручњаци Одељења за заштиту животне средине.

„Уређењем ботаничке баште желели смо да створимо нови амбијент у коме ће моћи да се реализују бројне наставне и ваннаставне активности. Биће прилике да се ученици упознају са биљним врстама, ретко заступљене у нашим крајевима, па овом приликом позивам наставнике, ученике и васпитаче са територије града да нас посете“, истакла је директорка Александра Милосављевић.

Милан Стојковић, помоћник градоначелника Лесковца нагласио је да је реч о лепом пројекту који је препознат од стране локалне самоуправе и градоначелника Горана Цветановића.

„Циљ овог пројекта јер развијање свести ученика о значају животне средине, богаћење знања о разноврсности биљног света, упознавање нових врста, извођење наставе на отвореном простору и промоција природног амбијента“, казао је.

У ботаничкој башти ОШ „Вожд Карађорђе“ одржаваће се едукативне радионице за ученике и предшколце, часови у природи, биће то летња позоришна и ликовна сцена и још много тога.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија