wrapper

Прослава крсне славе Лесковца увеличана је потписивањем Споразума о сарадњи између града Бијељине и града Лесковца.

„Пријатељство за мене има велики значај и одлука да наш град, на овај празник, постане побратим са највећим градом Семберије, представља узвишени чин и причињава ми велико задовољство. Овим Лесковац и Бијељина учвршћују сарадњу у области привреде, културе, спорта и многим другим делатностима“ - рекао је градоначелник приликом побратимљења.

Оваквим споразумом, два града, вођена принципима узајамног поштовања и жељом за јачањем пријатељских веза на економском, научно-техничком и културном плану а на основу равноправности и узајамног интереса, једногласна су у намери да прошире и продубе партнерство и сарадњу према правним прописима Републике Српске, Босне и Херцеговине и Републике Србије, постојећим међународним споразумима и у складу са одредбама овог Споразума.

Повељу о побратимству у име Бијељине, потписао је градоначелник Мићо Мићић који се, честитавши славу, захвалио се на указаном поверењу и позвао градоначелника Лесковца да буде њихов кум на слави града Бијељине.

"Надамо се да ће у наредном периоду сарадња наших градова бити боља и већа, зато већ овог момента упућујем позив представницима културе, привредне коморе,  градске управе на челу са градоначелником за нашу славу 9. августа када славимо Светог Пантелејмона. Користим прилику да замолим градоначеника и градску управу да буду кумови на слави ове године. Још једном се захваљујем и честитам вам славу" – рекао је први човек Бијељине.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија